Julklappstärning

maj 30, 2022

Jultider. Det kan vara en plåga att handla julklappar om alla man känner eller är bekant med ska få en. Har man barn ska deras vänner kanske också ha några. Då kan leken Julklappstärning komma bra till hands, den passar deltagare i alla åldrar och julklapparna behöver inte kosta en förmögenhet. Det enda man behöver är ett tidtagarur eller en timer samt en tärning.

Hur går det till?

Alla deltagare har köpt och tagit med sig varsin (eller flera om man bestämmer det) julklapp och slagit in den. Julklapparna behöver inte vara personliga eftersom man inte vet vem som kommer att få den. Så det kan vara bra att tänka på att köpa någonting praktiskt eller något som kan vara underhållande för alla. Alla julklappar läggs i en hög mitt på bordet och spelet är igång.

Leken börjar med att man ställer timern på en förutbestämd tid, en timme brukar räcka långt. Tärningen används för att turas om att slå och man hoppas på att slå en sexa eller en trea, då får man nämligen ta ett paket ur högen. Slår man en annan siffra så går turen över till nästa deltagare.

Detta pågår tills det att alla paket har blivit utlottade och då går man över till nästa moment. Nu är det så att om man slår antingen en sexa eller en trea så får man ”stjäla” ett paket från någon annan. Detta moment håller så länge som alla är nöjda, eller är överens om att gå vidare. Även här kan man använda sig av en timer istället för att hela leken ska ta en timme.

I sista omgången eller momentet ska man slå tärningen igen, men denna gången måste man lämna ifrån sig ett paket till någon annan om man skulle slå en sexa eller en trea. Har man själv inga paket får man ta från någon annan och sedan ge det vidare till någon annan utöver den personen som du tog paketet från.

Spelet tar slut när tiden har gått ut. Det viktiga är inte presenterna, utan att ni har en trevlig och rolig stund tillsammans.

Kategorier Jullekar

Häxan!

Äggrullning!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.