Viskleken!

juli 20, 2022

Detta är en lek som blir roligare och roligare desto fler deltagare ni har. Var alltså inte rädd om ni blir över 15 personer – det kommer bara få er att skratta ännu mer på slutet!

Viskleken är en lek som varit med länge och som aldrig blir tråkig. Man kan också variera den och göra den både lättare eller svårare beroende på vilka det är som leker.

Ni leker såhär:

Ni borde vara minst åtta deltagare, men som sagt så är det bara roligt om ni är fler! Ni behöver inga tillbehör eller annat för att leka, utan börja med att ni alla deltagare sätter er i en ring på golvet.

Utse sen en person som börjar. Detta kan göras genom att till exempel välja den som är yngst eller äldst. Den person som blir utsedd får då i uppgift att klura på ett ord eller en mening som hen sen ska skicka vidare i ringen. Ni kan i förväg bestämma om det är ett ord eller en mening som ska skickas vidare. Detta beror på vilken svårighetsgrad ni vill ha!

Låt oss säga att personen väljer meningen ”Bilar är coola och snabba”. Då är det denna mening som hen ska viska i personen som sitter till vänsters öra.

Därefter så viskar den personen vidare det hen hört till personen till vänster. Så fortsätter det tills att den når den sista personen. När meningen når den sista deltagaren så ska hen säga högt vad som viskats i dennes öra!

Den enda regeln som egentligen finns är att man endast får höra ordet/meningen en gång, oavsett om man inte alls hörde eller att man förstår att det blivit missförstånd.
Ni kommer snabbt inse hur tokigt det nästan alltid går längst vägen, och det kan bli ganska många fel!

Kategorier Barnlekar

Dunkkurragömma!

Pinnstafett!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.