Pinnstafett!

juli 20, 2022

Denna roliga stafettlek är ett perfekt tillägg om ni är ute efter en aktiv lek som också bidrar till lite tävlingskänsla!

Det som gör den extra bra är att ni inte behöver mycket annat än de deltagare ni är. Det är inte heller många jobbiga regler att hålla reda på.

Så här leker ni pinnstafett:

Ni behöver vara minst åtta deltagare, men det går såklart bra om ni är fler! Annat än detta så behöver ni också två pinnar, eller något annat som ni kan använda som en stafettpinne (till exempel en vattenflaska eller liknande).

Dela sen upp alla deltagare i två lag som ställer sig i varsitt led. Om det blir ett ojämnt antal deltagare i lagen så gör det ingenting, det går att lösa!

Runt 10 meter framför varje led så ska det finnas något som går att runda, till exempel en sten eller en sko. Antal meter kan självklart anpassas utefter deltagarnas förmåga!

Leken startar igång genom att de två första i leden har stafettpinnen i handen och, på signal från lekledaren, springer fram till den markerade platsen. De rundar markeringen för att sedan springa tillbaka till sitt led. När den första deltagaren är tillbaka i ledet så ger hen över stafettpinnen till person nummer två i ledet. Nu är det den personens tur att springa samma runda.

När en deltagare är klar med sin runda så sätter hen sig ner för att markera att hen är klar, och det är så man håller koll på vilket lag som vinner! När alla i ett lag sitter ner så är leken över. Om ett lag är en färre än i det andra så får en person springa två gånger.

Tips!
Om ni är många deltagare så kan ni dela upp alla i fler än två lag, och leka på samma sätt men med tre, fyra eller fler lag!

Kategorier Barnlekar

Viskleken!

Sista paret ut!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.