Det här är en älg!

september 2, 2022

Denna lek är alltid rolig och frambringar många skratt under lekens gång. Det är en lek som är anpassad för barn, men vi vågar säga att den är minst lika rolig för vuxna!

Det enda som behövs är deltagarna och två pennor i olika färger (eller två andra föremål). Det ska gärna vara mellan tio och 20 deltagare.

Såhär leker ni:

Alla som ska vara med och leka sätter sig i en ring eller runt ett bord. Därefter ska lekledaren skicka ena pennan till höger och säga ”Det här är en älg” varpå deltagaren som får pennan ska svara ”Det är en vadå?”, och får då åter svaret ”Det är en älg”.

Hen tar då pennan och skickar vidare till personen till höger och säger ”Det här är en älg” och nu är det hon som får frågan tillbaka ”Det är en vadå?” Hen måste nu vända sig till lekledaren och fråga ”En vadå?” och ännu en gång får hen svaret ”En älg” och skickar vidare det meddelandet till den person som väntar på pennan.

Efter att den första pennan kommit en bit på vägen så börjar lekledaren skicka den andra pennan till vänster, och upprepar samma procedur men istället för en älg så är det en ren!

Samma sak sker nu alltså åt båda hållen i ringen och det är när dessa två pennor möts och ska korsa varandras vägar som det roliga och krångliga börjar ske – och det är ofta här skratten pågår tills att leken är över.

Leken är klar när båda pennorna har kommit tillbaka till lekledaren!

Kategorier Barnlekar

Catch the flag!

Molekylen!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.