Catch the flag!

september 2, 2022

En äventyrlig lek som fungerar för alla åldrar, och vi rekommenderar även er vuxna att vara med! Det kan speciellt vara kul att spela ungdomar mot vuxna, då det brukar bli en riktigt rolig och självklart tävlings-fylld stämning.

Såhär spelar ni:

Det ni behöver för den här leken är en större utomhusplats, det kan vara i skogen, på en gård eller liknande. Det ska finnas lite hinder i vägen såsom träd eller hus som deltagarna ska kunna gömma sig bakom, och denna plats delas upp i två planhalvor. Något annat som behövs är två flaggor, detta kan såklart bytas ut till två alternativa saker om ni inte har tillgång till just flaggor.

Nu delas alla deltagare upp i två lag och de får gå över på sin planhalva. Lekledaren startar igång en timer på fem minuter och under dessa fem minuter ska båda lagen gömma sin flagga någonstans på sin planhalva.

När flaggorna är gömda så ska nu lagen försöka hitta och ta motståndarnas flagga och få med den till sin egen planhalva. Detta blir inte alltid så lätt eftersom att när en person kommer över på motståndarnas planhalva så kan hen bli tagen och satt i fängelse. Där får hen vara kvar tills att en av medspelarna kan fria fängelset genom att nudda alla som är fångna.

Det lag som är först över med motståndarnas flagga till sin egen planhalva vinner.

Om ni är vuxna eller äldre ungdomar som leker så kan ni testa på att spela detta i skogen efter skymning. Vi kan lova att det kommer blir en spännande stämning!

Kategorier Barnlekar

Hela havet stormar!

Det här är en älg!

Copyright © 2023 BRTK Dev AB. All rights reserved.